Митрополитът на Коринт: Старокалендарците създадоха суматоха по време на пандемията | AUDIO

EL


„Тук в Коринт има и един друг църковен проблем. Има много консервативни старокалендарци, които намират, чрез схизмата, която имат с официалната църква, повод, за да водят битки и да показват, че и те нещо правят. И така минаха през „посланието на антихриста“ и на „чиповете“, които „поставят чрез ваксините“. В резултат на това създадоха голяма суматоха.“

Това заяви вчера за orthodoxianewsagency.gr Митрополитът на Коринт Дионисий, в отговор на зададен въпрос относно пандемията и проблемите, които тя създава в района на Коринт.

В телефонния разговор с журналиста Андонис Макатунис, митрополитът говори и за връчването му на най-високото почетно отличие на Община Коринт – Златен медал на града, който му бе връчен по повод навършването на петнайсет години от избирането му за митрополит и епископската му хиротония.

„За последните петнайсет години, сме дарили над 35 милиона евро за безпомощните наши братя и сестри от Митрополията“ – допълни архиереят във връзка с огромната социална дейност, която развива неговата Свещена Митрополия на Коринт.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal