Начало » Новини » Светът » Кметът на Мудания Хайри Тюркийълмаз посети Вселенския Патриарх във Фанар | СНИМКИ

Кметът на Мудания Хайри Тюркийълмаз посети Вселенския Патриарх във Фанар | СНИМКИ

EL EN


На 15 декември 2021 г. Негово Всесветейшество Вселенският Патриарх Вартоломей прие на официално посещение кмета на Община Мудания, Област Бурса г-н Хайри Тюркийълмаз.

Кметът на Мудания изказа своите топли пожелания към Негово Всесветейшество, Патриаршията и цялата ромейска общност по случай Рождество Христово и новата година. Също така, г-н Тюркийълмаз пожела бързо оздравяване на Патриарха във връзка със скорошните му здравословни проблеми. Кметът заяви, че очаква с голяма радост Патриарх Вартоломей да посети Триглия (Мудания) на Богоявление и отново да отслужи Великото освещаване на водите.

От своя страна, Негово Всесветейшество изказа своите благодарности към г-н кмета за всичките му пожелания и за помощта, която оказва неговата община за отслужването на празника Богоявление и на Великия Водосвет в Триглия. Също така, Патрирхът поиска от кмета да предаде неговите пожелания на жителите на общината по случай настъпващата нова година.

На срещата присъства и Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Пруса г-н Йоаким, както и сътрудници на кмета Тюркийълмаз.

Източник: ec-patr.org

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal