Начало » Новини » Светът » Кипърската Архиепископия предоставя рождественска подкрепа на деца, студенти, болни и възрастни хора

Кипърската Архиепископия предоставя рождественска подкрепа на деца, студенти, болни и възрастни хора

EL


С 3000 рождественски пакети, както и с финансова помощ, Кипърският Архиепископ Хрисостом ще предложи усмивки на радост на много деца, студенти, болни хора, възрастни и нуждаещи се.

В Свещената Архиепископия на Кипър е създаден екип, който, инструктиран от архиепископа, в следващите десет дни трябва да приготви пакетите и да ги разпредели за държавните болници в Никозия и за домовете за възрастни, така че да няма човек, който да не се усмихне за Рождество Христово, бидейки принуден от обстоятелствата да бъде далеч от семейството си.

В допълнение към пакетите, както и редовната финансова помощ, която Архиепископията отпуска ежедневно на стотици хора, Негово Блаженство ще предложи в рамките на следващата седмица и преди предстоящите празници, 200 стипендии и финансова помощ на кипърски студенти, които вече имат одобрение за това от съответната комисия.

„Изпращането на рождественски подаръци от Архиепископа не е обикновен израз на пожелания, а е трайна проява на практическа любов и подкрепа към всички хора, особено към тези, които поради болест или бедност не могат да си позволят приличен начин на живот. Милосърдието в Християнството не е просто израз на хуманни чувства или състрадание към нуждаещите се, а е добродетел, която Христос иска от нас.“ – се казва в съобщението на Кипърската Архиепископия.

Източник: orthodoxtimes.gr

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal