Начало » Новини » Светът » Александрийската Патриаршия изрази най-дълбока скръб за решението на Руската Църква да създаде разколническа структура в нейния диоцез

Александрийската Патриаршия изрази най-дълбока скръб за решението на Руската Църква да създаде разколническа структура в нейния диоцез

EL – EN 


Преди малко от Александрийската Патриаршия излезнаха с нарочно комюнике, където „изразяват най-дълбока скръб за синодалното решение на Московската Патриаршия относно създаването на Екзархия в каноничните граници на Древната Александрийска Църква. Това решение е взето между празниците Рождество Христово и Богоявление, празниците на Царя на мира Христос.

Александрийската Патриаршия ще продължи да изпълнява пастирския си дълг към своето паство, поверено ѝ от Господа, подчинено на духовното наследство на великите гръцки Отци на Църквата, които според съвременния руски богослов, вечнопаметния отец Георги Флоровски са оставили незализим печат в православното богословие и Православната Църква.

Решението на Московската Патриаршия ще бъде обсъдено и идното заседание на Синода на нашата Патриаршия, където ще бъдат взети и съответните решения.

В Патриаршията, 30 декември 2021 г.“

Източник: patriarchateofalexandria.com

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal