Πνευματικό επιτίμιο από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου σε όσους ιερείς δεν πειθάρχησαν στις οδηγίες για την ανάγκη εμβολιασμού

BG


Στην επιβολή πνευματικού επιτιμίου προχώρησε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, σε εκείνους τους κληρικούς της Μητρόπολης που παρά τις συστάσεις του ίδιου για την ανάγκη εμβολιασμού και μη χειραγώγησης πιστών σε αντιεπιστημονικές συμπεριφορές, έδειξαν απειθαρχία.

Η Μητρόπολη ενημερώνει με σχετική της ανακοίνωση ότι δέσμευσε και το δικαίωμα της εξομολόγησης σε όλους τους εν λόγω κληρικούς, μέχρι συμμορφώσεως τους.

Επιφυλάσσεται δε για τη χρήση επιπλέον μέτρων ώστε να περιοριστούν οι ανυπάκουοι.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Ζακύνθου

Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου ανακοίνωσε προς τον Λαό της Ζακύνθου ότι, στο πλαίσιο της ευθύνης του Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ΄, για την ευστάθεια της τοπικής Εκκλησίας, την ψυχοσωματική υγεία των Ζακυνθίων και την υπακοή στις εκπεφρασμένες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως την αντιμετώπιση της Πανδημίας, προέβη σήμερα, 3 Δεκεμβρίου 2021, σε επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές.

Προς τούτο, μεταξύ των άλλων, δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους.

Ούτως ή άλλως, οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα, πολλώ δε μάλλον να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων.

Τέλος, ο Μητροπολίτης επιφυλάσσεται για την χρήση παντός επιπλέον μέτρου για τον περιορισμό των ανυπάκουων, πάντοτε δε υπέρ της υγείας ενός εκάστου εκ των πνευματικών τέκνων, τα οποία του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία του Χριστού και της ενότητος του ποιμνίου.

Πηγή: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal