Начало » Новини » Светът » Среща на Румънския Патриарх с новия посланик на Германия в Румъния

Среща на Румънския Патриарх с новия посланик на Германия в Румъния

EN


На 24 ноември 2021 Румънският Патриарх Даниил приветства новоназначения посланик на Федерална република Германия в Румъния Пеер Гебауер.

Гебауер благодари на Негово Блаженство за приема и оцени активната роля на Румънската Патриаршия като основен партньор за диалог и практическо сътрудничество в съвременното общество.

Патриарх Даниил поздрави новия посланик и му пожела успешна дипломатическа мисия в Румъния.

Румънският Патриарх посочи ползите от сътрудничеството в академичната област чрез подкрепата, предоставена от църквите в Германия на румънските православни студенти.

В тази връзка Негово Блаженство изрази надежда, че добрите румънско-германски отношения ще допринесат за ползотворно и за двете страни сътрудничество.

Изтъкнато бе също значението на образованието и добрата информираност в областта на опазването на околната среда, както и популяризирането на проекти в областта на подпомагането на деца, младежи и уязвими възрастни хора в затруднено положение.

Посланик Гебауер подчерта желанието на страната му да си сътрудничи с Румънската Църква, като сподели опит, включително от борбата с различните предизвикателства, причинени от настоящата пандемия.

Патриарх Даниил отбеляза, че в настоящия труден период на пандемия, властите трябва да предоставят по-добра информация и подкрепа на гражданите, и да осигуряват повече медицински средства за предотвратяване на болестта, причинена от COVID-19.

Източник: orthodoxtimes.com

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal