Престави се в Господа от коронавирус Отец Васил Кудузки от село Богослов, Софийска Митрополия


Софийска света митрополия с прискърбие съобщава, че на 12 ноември, след кратко боледуване от COVID-19 се престави в Господа протойерей Васил Кудузки, енорийски свещеник на с. Богослов, Кюстендилска духовна околия.

Свещеник Васил Кудузки е роден на 12 април 1959 г. в гр. Кюстендил, завършва Духовната академия „Св. Климент Охридски“, гр. София.

По време на своето обучение в Духовната академия, през 1986 г. е назначен за секретар-счетоводител, а впоследствие само за секретар на Архиерейско наместничество Кюстендил.

Ръкоположен е за дякон на 20 юли 1988 г. от Негово Преосвещенство Левкийски епископ Неофит /сега Софийски митрополит и Български патриарх/, а за свещеник на 28 юли 1988 г., също от Левкийски епископ Неофит.

Назначен е за енорийски свещеник в с. Жиленци, с. Грамаждано, с. Мирово, с. Вратца, с. Богослов кв. „Въртешево“ и с. Мазнево.

По време на своята свещеническа практика служи и в храм „Св. Димитър“, гр. Кюстендил и храм „Успение Богородично“, както и като ефимерий на Гранишкия манастир „Св. ап. и ев. Лука“ и с. Граница.

Задомява се с Еличка Кудузка, с която имат син и дъщеря – Петър и Весела.

Офикиран е за протойерей на 20 юни 1994 г. в храм „Св. Дух“, от Негово Светейшество Софийския митрополити Български патриарх Максим.

Избиран е за епархийски избирател през 1992 г.

Достойно и плодовито е свещеническото служение на о. Васил. Изпълнява с усърдие послушанията възлагани му от църковното ръководство и се радва на добро отношение от всички, които Бог му поверява духовно да ръководи.

Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!

Източник: mitropolia-sofia.org

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal