Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Предстоятелят на Православната Църква на Чешките земи и Словакия поздрави Московския Патриарх Кирил за 75-годишнината от рождението му

Предстоятелят на Православната Църква на Чешките земи и Словакия поздрави Московския Патриарх Кирил за 75-годишнината от рождението му


Поздравление на Блажения Митрополит на Чешките земи и Словакия Ростислав до Светейшия Патриарх Московски и на цяла Русия Кирил по повод 75-годишнината му.

До Негово Светейшество, Светейшия Кирил, Патриарх Московски и на цяла Русия

Ваше Светейшество,

Възлюбен в Господа Събрат и Съслужител!

Сърдечно Ви поздравявам със 75-годишнината от Вашето рождение!

През всичките тези години Вие служите на Бога и хората с добра съвест и изпадналите в заблуждение връщате с благороден живот към истината (свт. Иоан Златоуст 47. 58), давайки достоен пример на всички нас, Вашите събратя.

С неизменна топлина си спомням за нашите срещи и съвместни богослужения по време на посещенията ни в пределите на Руската Православна Църква. Вашият интерес към живота на нашата Поместна Църква и постоянната грижа за нуждите на нашето Представителство в Москва – всичко това отеква с благодарност в моето сърце.

В този радостен ден молитвено желая на Ваше Светейшество крепост на силите, дълги години живот и неоскъдяваща Божия помощ във Вашия Първосветителски труд!

С братска любов в Господа,

+Ростислав,
Архиепископ Прешевски, Митрополит на Чешките земи и Словакия

Източник: mospat.ru

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal