Митрополитът на Бостън разказва за срещата си с коронавируса

EL


Митрополитът на Бостън Методий наскоро беше под карантина за десет дни заради заразяване с COVID-19, въпреки че беше ваксиниран и с двете дози от ваксината. Митрополит Методий беше един от тримата архиереи, заразени с коронавирус. Другите двама бяха бившият Архиепископ на Америка Димитрий и Митрополитът на Денвър Исаия. И тримата вече са се възстановили.

Говорейки пред „Етникос кирикас“, Митрополитът на Бостън разказа за неочакваната си среща с коронавируса. Започвайки с въпроса как се чувства след боледуването си, той каза, че „слава Богу с всеки изминал ден се чувствам по-добре“. „Благодаря на Бога, че се ваксинирах и с двете дози от ваксината на Moderna. Планирам да си поставя трета бустерна доза.“ – каза Методий.

Високопреосвещеният Митрополит разказа, че симтомите му са били обичайните – прекомерна умора, загуба на вкус и мирис, кашлица, хрема.

На въпроса дали желае да даде някакъв съвет на клириците и персонала в Митрополията на Бостън, той отговори, че „настоятелно бих призовал всички свещеници и миряни да следват съветите на своите лекари в борбата с този смъртоносен вирус“.

Освен всичко, Митрополит Методий заяви, че „доколкото знам, нито един свещеник от нашата Свещена Митрополия не е отказал да бъде ваксиниран“.

Попитан дали е изгубил свещеници преди пускането на ваксините, той каза, че „за съжаление в началото на пандемията починаха двама наши духовници, които дълго време страдаха от други болести. Освен това ние скърбим за няколко наши вярващи, които станаха жертви на коронавируса през последните две години“.

Източник: fosfanariou.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal