Кипърската Църква построи общежития в подкрепа на студентите в Лимасол


Поредната благотворителна инициатива на Кипърската православна църква се осъществи в Лимасол, съобщава кореспондентът на БНР Диана Бобанац. С дарение на земя и средства църквата е реализирала нов проект със значима образователна и социална стойност. Изградени са нови студентски общежития в предградие гр. Лимасол, които преди дни бяха официално открити от президента на страната Никос Анастасиадис и архиепископа на Кипър Хризостом II.

Новите студентски общежития са изградени от Кипърската архиепископия върху земя, която е нейна собственост. Проектът е завършен само за две години, при това в трудните условия на пандемията. Той носи името „Малката Василиада“, в чест на прочутия град на милосърдието „Василиада“, изграден от св. Василий Велики до Кесария Кападокийска.

В общежитията ще могат да се настанят над триста студенти. Наемът в размер на двеста и петдесет евро се субсидира от църквата и е наполовина под цените на свободния пазар. А със своите най-високи жилищни наеми гр. Лимасол от години е начело в Кипър.

Инициативата на Кипърската църква се оценява като важен принос за града, за Кипърския технологичен университетв него и за студентската общност от около три хиляди студенти.

Проектът е от първостепенно значение в усилията за облекчаване на жилищните и финансовите проблеми на много студенти и техните семейства, подчертал е президентът на страната Н. Анастасиадис

Източник: dveri.bg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal