Гръко-католическата Църква в Украйна отвори пункт за ковид ваксинация


9.11.2021

Пред Патриаршеската катедрала „Възкресение Христово“ на Украинската Гръкокатолическа църква в Киев беше открита ваксинационна станция за COVID-19. В сайта на УГКЦ има съобщение, което гласи:

„Всеки ден от 10:00 до 17:00 часа можете да се ваксинирате срещу COVID-19 на адрес: ул. “Николско-Слободская” №5, Патриаршеска катедрала „Възкресение Христово“, УГКЦ, Киев“.

Главата на УГКЦ, Негово Блаженство патриарх Святослав (Шевчук), по време на неделната литургия в Патриаршеската катедрала отбеляза, че такива пунктове за ваксинация ще бъдат открити за нуждите на църквите на УГКЦ както в Украйна, така и в чужбина.

„В момента Украйна преживява пика на пандемията… Има четири правила за това как наистина да служим на живота днес. Първото е да не се страхуваме да се ваксинираме, второто е да носим маски, да спазваме социална дистанция и да си мием ръцете. Получихме искане от Министерството на здравеопазването да отворим нашите църкви и манастири, както обещахме в началото на пандемията, за да могат да бъдат създадени центрове за ваксинация, където е необходимо”, каза на проповед патриарх Святослав.

Източник: hristianstvo.bg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal