Начало » Разни » COVID-19 » Вселенският Патриарх отлага визитата си в Солун и на Света Гора заради COVID-19. За Атина – няма промяна

Вселенският Патриарх отлага визитата си в Солун и на Света Гора заради COVID-19. За Атина – няма промяна

EL


Вселенският Патриарх Вартоломей ще посети Атина в периода 20-25 ноември 2021, за да участва в събитията, организирани в негова чест от Еладската Църква по повод 30-годишнината от избирането му за Вселенски Патриарх.

В съобщението на Вселенската Патриаршия се посочва още, че Негово Всесветейшество няма да посети Света Гора и Солун на 25-29 ноември, както първоначално беше планирано. Причината – усложнената епидемиологична обстановка в региона.

„С това решение Вселенският Патриарх иска да отправи послание към всички посоки относно необходимостта от ваксинация и зачитане на предпазните мерки срещу COVID-19 като единствен безопасен начин за преодоляване на смъртоносната пандемия. Той се моли за упокоение на душите на починалите, за скорошно оздравяване на болните и за укрепване на лекарите, медицинските сестри и всички, отговорни за справянето с настоящото тежко изпитание.“ – се казва още в съобщението на Патриаршията.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal