Начало » Новини » България » Божествена Литургия за Въведение Богородично в Митрополитския храм-параклис Света Марина | СНИМКИ

Божествена Литургия за Въведение Богородично в Митрополитския храм-параклис Света Марина | СНИМКИ


На 21 ноември, когато светата Православна църква отбелязва празника Въведение Богородично – денят на православната християнска младеж и семейство, в митрополитския храм-параклис „Св. Вмчца Марина“ в дворите на патриаршеския дом в Софийската митрополия, бе отслужена света литургия от протойерей Петър Славов, енорийски свещеник при катедралния храм „Св. Вмчца Неделя“, в съслужение с протодякон Деян Коруноски.

Молитвено участие в богослужението взе Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, който се причасти с Тялото и Кръвта Христови.

Негово Светейшество отправи своята молитва за скорошно избавление от вредоносния полъх на коронавирусната инфекция, както и за упокоение на всички загинали при пътнотранспортни произшествия.

В края на богослужението бе възгласено многолетие за Светейшия патриарх, за Св. Синод, за православната българска младеж и християнското семейство, и за целокупния български народ.

Източник: mitropolia-sofia.org

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal