Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΔΙΣ- Στο επίκεντρο οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού


Συνέρχεται, μέσω τηλεδιασκέψεως, την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη αναφορικά με την υποχρέωση των μη εμβολιασμένων πιστών να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό για την προσέλευσή τους στους ναούς.

Ειδότερα ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι, “από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά στις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία”.

Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε πρόσφατη εγκύκλιο της (4 Νοεμβρίου), είχε απευθύνει έκκληση προς πιστούς και κληρικούς για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Καλούσε δε “προτρέπουσα πατρικώς” τους πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, να προσέρχονται στους ναούς, αφού έχουν επιβληθεί είτε σε μοριακό (PCR) ή σε rapid test, ενώ προτρέπει και σε εμβολιασμό.

Για τους ιερείς, τους ψάλτες και τους νεωκόρους, η υποχρέωση είναι για τη διενέργεια δύο τεστ την εβδομάδα, με τον έλεγχο να γίνεται από τα εκκλησιαστικά συμβούλια.

Πηγή: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal