Πρωτοφανές κήρυγμα του Μητροπολίτη Κοζάνης για τις γυναίκες: Να κρατούν το στόμα τους κλειστό | VIDEO


Σε ένα πρωτοφανές κήρυγμα προχώρησε σήμερα από τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε σε όσους χρησιμοποιούν τον όρο “γυναικοκτονία”. “Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν, και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία λέει, που να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει.

Γυναίκα, δεν είσαι άνθρωπος; Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία. Αφού δεν είσαι άνθρωπος, τι είσαι;”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Παύλος.

Ανέφερε δε ένα περιστατικό με έναν απόφοιτο του ΤΕΙ Κοζάνης, ο οποίος του είπε ότι “η μάνα μου πάτερ, σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι, γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία. Και που πάει, τον ρώτησα, 60 χρονών γυναίκα; Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή. Εκεί φτάσαμε”.

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης πρόσθεσε ακόμη πως “η συζυγία είναι το μεγαλύτερο κόσμημα στη γυναίκα”, και ανέτρεξε στο παρελθόν, όταν οι γυναίκες κρατούσαν το στόμα τους “κλειστό”.

“Λένε οι γυναίκες πως, Σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε! Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε.

Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε στο βίντεο τις επίμαχες δηλώσεις από το 2:51:30

Πηγή: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal