Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών | VIDEO & ΦΩΤΟ

BG


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέσθηκε, σήμερα Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συλλειτουργούντων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκιδόνος κ. Εμμανουήλ, Σάμου κ. Ευσεβίου, Δέρκων κ. Αποστόλου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου και Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχομενοι Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι Έξαρχοι των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων.

Επίσης παρέστησαν η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Posted by Ecumenical Patriarchate on Sunday, November 21, 2021

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal