Ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Ν. Χαρδαλιάς στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου


16.11.2021

Στο πλαίσιο επισκέψεώς του στην Κύπρο, ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Ελλάδος κ. Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο για μισή και πλέον ώρα στο αρχιεπισκοπικό γραφείο. Ο Αρχιεπίσκοπος, στη συζήτηση που είχαν, αναφέρθηκε στο εθνικό θέμα και την ανάγκη ενίσχυσης του τομέα άμυνας, εφόσον η Κύπρος βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση ημικατοχής.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τον Αρχιεπίσκοπο, του ευχήθηκε με την ευκαιρία της πρόσφατης ονομαστικής εορτής του και ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, της οποίας τυγχάνει από όλους στο νησί κατά την παραμονή του.

Προηγουμένως, ο κ. Χαρδαλιάς και η συνοδεία του επισκέφθηκαν ανάμεσα σε άλλα και τον Τύμβο Μακεδονιτίσσης, όπου βρίσκονται τα μνήματα Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Πριν την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης στην Αρχιεπισκοπή, ο κ. Χαρδαλιάς προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ένα συλλεκτικό αντίγραφο χειρόγραφου Ευαγγελίου από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος αντιπροσέφερε μία αργυρή αναπαράσταση του εκχριστιανισμού των Κυπρίων της Πάφου από τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα.

Πηγή: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal