Ο Μητροπολίτης Σύρου στην τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου στον Οικουμενικό Πατριάρχη | ΦΩΤΟ


Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ παρέστη στην τελετή παρουσίασης του τιμητικού τόμου προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της τριαντακονταετούς ευκλεούς Πατριαρχείας του, που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, και στην οποία παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατ. Σακελλαρόπουλου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’ , Αρχιερείς, Καθηγητές Πανεπιστημίων, Υπουργοί και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσεφώνησε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος και χαιρετισμό απηύθυνε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπλ. Καθηγητής κ. Χρήστος Γ. Καραγιάννης.

Τον τιμητικό τόμο παρουσίασε ο Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής κ. Εμμανουήλ Δ. Καραγεωργούδης.

Ακολούθησε η επίδοση του τιμητικού τόμου και τιμητικής πλακέτας στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο Α ́, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Θεολογία Διαλεγόμενη».

Η Εκδήλωση επελέγη με τον πολυχρονισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη από το χορό ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης», υπό τη χοραρχία του Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή κ. Αχιλλέα Γ. Χαλδαιάκη.

Πηγή: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal