Απαλλάσσει από τα καθήκοντά του τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο η Εκκλησία Κρήτης | VIDEO

BG


Σε ομόφωνη απόφαση περί της απαλλαγής του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου από τα καθήκοντά του, κατέληξε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, η οποία συνήλθε σε συνεδρία την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου.

Η Σύνοδος έλαβε υπόψη τις ένορκες πιστοποιήσεις τριών ιατρών – Καθηγητών Πανεπιστημίου για τα χρόνια προβλήματα υγείας του Αρχιεπισκόπου.

Στο σχετικό ανακοινωθέν τονίζεται ότι πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο, την προσφορά και το έργο του Σεβασμιωτάτου κ. Ειρηναίου.

Αναλυτικότερα, το Ανακοινωθέν αναφέρει:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, σε Συνοδική Συνεδρία, με μείζον θέμα Ημερήσιας Διάταξης, τη συζήτηση και λήψη Απόφασης, σχετικώς προς όσα ορίζονται στο άρθρο 39, παράγραφος 2, του Ν. 4149/1961 «Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας», ως προς το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής μας Συνόδου, εξ αιτίας των χρονίων και μη αναστρέψιμων προβλημάτων της υγείας του.

Η Ιερά Σύνοδος, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ενώπιον του Προέδρου Πρωτοδικών ένορκες πιστοποιήσεις των τριών ιατρών – Καθηγητών Πανεπιστημίου, ομόφωνα αποφαίνεται περί της απαλλαγής του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, από τα καθήκοντά του και αποστέλλει την απόφασή Της, προς έγκριση ή μη, προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Εκκλησία Κρήτης, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο, την προσφορά και το έργο του Σεβασμιωτάτου Προέδρου Της κ. Ειρηναίου, έλαβε ομόφωνα τη δύσκολη αυτή Απόφαση.

Η Εκκλησία Κρήτης, μέσα στις δυσκολίες της πανδημίας, καλεί όλους τους ανθρώπους με υπευθυνότητα και σύνεση να σταθούμε ενώπιον αυτού του παγκόσμιου κινδύνου και να συμβάλομε όλοι μαζί, με όσα μέσα η ιατρική επιστήμη προσφέρει, και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, με πνεύμα ενότητας και αλληλοσεβασμού, στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην αποφυγή της διασποράς της.

Η Εκκλησία Κρήτης, καλεί τον πιστό λαό της Εκκλησίας με προσευχή, σύνεση και προσοχή, να διέλθουμε τις δυσκολίες των καιρών και να φθάσουμε αισίως να εορτάσουμε τη μεγάλη Χριστιανική Εορτή των Αγίων Χριστουγέννων.

Στο κατώφλι νέας εποχής η Εκκλησία της Κρήτης – Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Posted by Cretalive.gr on Wednesday, November 24, 2021

Πηγή: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal