Шест месеца от успението на фотографа на Вселенската Патриаршия Никос Мангинас


На 10 октомври 2021 се навършват шест месеца от успението на обичания от всички фотограф на Вселенската Патриаршия Никос Мангинас, който се престави в Господа на 10 април 2021 от коронавирус.

Покойникът беше близък сътрудник на Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей и емблематична личност на Фенер и на гръцката общност в Града. Той беше приятен и безкористен човек, познаваше много добре историята на гражданското Ромейство и на Вселенската Патриаршия. Той беше силен поддръжник на Вселенската Патриаршия.“ – написа тогава Аристидис Викетос.

Никос Папахристу, директор на пресслужбата на Вселенската Патриаршия, заяви тогава: „Днес осиротях за трети път, след загубата на моите родители. Изгубих моя брат, моята опора, човека, който ме накара да заобичам още повече Ромейството, моя съименник, многообичания от мен Никос Мангинас. Вечна памет, братко мой!

Отиде си твърде рано, Нико, но никога няма да напуснеш скъпите ни Константинопол и Фенер, нито нашия Патриарх. Ти служи на всички с жертвена преданост, която бе пример за подражание. Вечен е твоят спомен и пример. Светкавицата на фотоапарата ти може да е угаснала, но погледът ти продължава да живее.“ – написа пък Архиепископът на Америка Елпидофор.

Бог да упокои душата на Никос Мангинас!
Царство му Небесно!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal