Франциск към Вартоломей: Благодаря Ви, че посочихте пътя на диалога като единствен начин за помирение, заедно ще вървим по този път

In other languages: ELEN UA


Искрени пожелания към Вселенския Патриарх Вартоломей по повод 30-годишнината от възкачването му на Константинополския Патриаршески Трон, бяха изразени в писмо от Папа Франциск.

„Моля се на Бог да Ви дари здраве, духовна радост и Божествена Благодат, за да бъдете непоклатим във всеки аспект на Вашето високоотговорно служение.“ – пише Франциск.

В писмото си той се позовава и на отношенията си с Негово Всесветейшество, заявявайки, че връзката между тях двамата „с течение на времето се превърна в братско приятелство, култивирано от многобройните ни срещи, което насочва към взаимно разбиране за нашата обща пастирска отговорност спрямо неотложните предизвикателства, пред които е изправено човечеството днес.

„Искрено Ви благодаря, че посочихте пътя на диалога, в любов и истина, като единствен възможен начин за помирение между вярващите християни и възстановяване на пълноценното общество. С Божията помощ това е пътят, по който с увереност, близост и солидарност между нашите църкви, ще продължим да вървим заедно.“ – пише още Папа Франциск.

Източник: orthodoxtimes.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal