Трогателно сбогуване на бившия Митрополита на Тира Епифаний с клира и народа на Митрополията | VIDEO

In other languages: EL


Днес на 3 октомври 2021, в Митрополитския Храм Сретение Господне в Тира, беше отслужена Божествена Литургия, възглавена от Високопреосвещения бивш Митрополит на Тира, Аморгос и островите г-н Епифаний по случай празника на Свети Дионисий Ареопагит.

В края на Божествената Литургия, Митрополит Епифаний дълбоко развълнуван и със сълзи на очи се сбогува с клира и паството на Свещената Митрополия на Тира. Това беше един исторически и трогателен момент за местната Църква на Тира.

На богослужението присъстваха различни представители на префектурната и местната власт, представители на полицията и пожарната, както и множество вярващ народ при спазването на всички противоепидимични мерки срещу разпространението на коронавирус.

Припомняме, че Митрополит Епифаний си подаде оставката като действащ Митрополит поради здравословни проблеми и напреднала възраст. Оставката му беше приета от Постоянно Свещен Синод на Еладската Църква.

Идната седмица ще заседава най-висшият орган на Еладската Църква – Свещената Йерархия, където ще има избор за петима нови митрополити, сред които и овакантеното място на Митрополията на Тира.

Източник: santorinipress.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal