Начало » Новини » Светът » Среща на Киевския Митрополит Епифаний със зам.-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас | СНИМКИ

Среща на Киевския Митрополит Епифаний със зам.-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас | СНИМКИ

UA


На 29 октомври 2021 Киевския Митрополит г-н г-н Епифаний беше посетен от заместник-председателя на Европейската комисия, отговарящ за насърчаването на европейския начин на живот г-н Маргаритис Схинас.

По време на разговора страните обсъдиха религиозната ситуация и защитата на религиозната свобода, евроинтеграционните процеси в Украйна, както и опита и перспективите от взаимодействието на религиозните организации с европейските институции.

Освен това, Негово Блаженство информира високопоставения гост за развитието на Православната Църква на Украйна, взаимодействието с другите поместни църкви, вкл. Еладската Църква и монастирите на Света Гора, където украинските поклонници винаги са топло посрещани.

На свой ред, Маргаритис Схинас покани Предстоятеля за по-нататъшно сътрудничество, като отбеляза, че религиозните общности са неразделна част от европейското пространство.

Източник: pomisna.info

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal