Среща на Архиепископа на Тиатира с министъра на външните работи на Гърция | СНИМКИ

In other languages: ELEN


На 25 октомври 2021 сутринта се проведе среща между Архиепископа на Тиатира Никита и министъра на външните работи на Гърция Никос Дендиас.

Архиепископът приветства Дендиас в централата на Свещената Архиепископия.

Срещата продължи около половин час, и бяха обсъдени въпроси, касаещи Архиепископията и гръцката общност във Великобритания.

Негово Високопреосвещенство посочи предизвикателствата и проблемите, пред които е изправена местната църква, като същевременно благодари на министъра за неговото посещение, въпреки натоварения му график в Лондон.

Никита спомена и за 100-годишнината от основаването на Архиепископията, която ще се чества следващата година, както и планираните празненства.

Дендиас прояви интерес към социалната и благотворителна дейност, извършвана от Архиепископията, и благодари на архиепископа за гостоприемството и срещата.

В края на разговора министърът отправи пожелания за бързо възстановяване на Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх Вартоломей.

На срещата присъстваха още посланикът на Гърция във Великобритания Йоанис Раптакис, Мелитинският Епископ Максим, Протосингелът Отец Никодимос Анагностопулос, както и съпроводът на министъра.

Източник: thyateira.org.uk

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal