Според Иларион Алфеев, нерелигиозните мъже нямат право на брачен партньор до себе си

In other languages: UA


Лари от Кирил-Гундяевата Църква в Русия се оказа компетентен и по въпросите за брачните отношения и връзките между партньори. Това информира risu.ua.

Той посъветва дамите да се омъжват само за религиозни мъже, заявявайки по този начин, че нерелигиозните мъже в света нямат право на брачен партньор до себе си.

Ние, духовниците, никога не съветваме вярващите дами, дори красиви, стройни, високи, да се омъжват за невярващи мъже.“ – каза Алфеев.

Според него, „истински вярващото момиче“ трябва да осъзнае, че ако нейният партньор е „антирелигиозен и антицърковен“, това ще провали съдбата и брака ѝ. „Ето защо трябва да помислите десет пъти, преди да се омъжите за такъв човек.

Е, представяме ви новото учение на Руската Църква, която прекъсна общението си с Православната Църква. Ето до какво води напускането на Църквата – до говорене на глупости и произнасяне на нови еретически учения през призмата на московския постатеистичен мироглед.

Московската Патриаршия, по отношение на въпросите на брачните партньори, започва да се превръща в една калвинистична структура. Очакваме следващото изказване на хулителя Алфеев да бъде във връзка с това, кои сексуални пози позволява Руската Църква. И така РПЦ да стигне до там, че като калвинистите да наднича под чаршафите на хората.

Според изказването на московския еклисиологичен еретик, безбожник и хулител Иларион Алфеев, невярващите мъже са негодни и недостойни да имат жена/мъж до себе си. Или явно това е част от агресивната политика на РПЦ да налага своето фалшиво, позорно и богохулно „православие“ на останалите хора, които не желаят да изповядват еретическото учение на Москва.

Doxologia Infonews смята, че е крайно време Вселенският Патриарх Вартоломей да наложи схизма на Московската Патриаршия, която отдавна вече не е част от Православната Църква поради своите антихристиянски, антиканонични, антихуманни, незаконни и аморални действия. Православните християни не желаят в редиците на Православната Църква да фигурират подобни безбожници, които хулят Майката Църква, проповядват лъжеучения и непрекъснато внасят смут и разделение.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal