Сенатор Робърт Менендес за срещата му с Вселенския Патриарх

In other languages: EL – EN


Сенатор Робърт Менендес присъства на официалното посрещане на Вселенския Патриарх Вартоломей в Капитолия, както и на дадения в негова чест обяд от председателя на Камарата на представителите г-н Нанси Пелоси.

Сенаторът имаше честта лично да се срещне с Патриарха, за да обсъдят различни въпроси от взаимен интерес, както и да го поздрави за 30-годишнината от възкачването му на Вселенския Престол.

Робърт Менендес пожела на Вселенския Патрисрх и крепко здраве и много сили, във връзка с неразположението му, което той получи в неделя.

„За мен беше чест да се присъединя към моите колеги в приветствието с добре дошъл на Негово Всеветейшество Вселенския Патриарх Вартоломей в Капитолия. Благодарни сме, че споделяме нашето възхищение от неговия ангажимент към мира и сътрудничеството, вдъхновен от неговото глобално лидерство в борбата с изменението на климата и застъпничеството за междурелигиозен диалог“, написа в Twitter сенатор Робърт (Боб) Менендес, председател на Комисията за външни отношения на Сената.

Тук може да проследите всички новини, свързани с официалното посещение на Вселенския Патриарх в САЩ (23 октомври – 3 ноември 2021).

Източник: ekirikas.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal