Румънската жандармерия се включва в кампанията на Румънската Патриаршия „Дари кръв, спаси живот!“

In other languages: RO


На 7 и 8 октомври 2021 румънската жандармерия ще изпрати 1000 свои служители до всички центрове за кръвопреливане в цялата страна, за да дарят кръв.

По този начин жандармерията на Румъния се включва в кампанията на Румънската Патриаршия „Дари кръв, спаси живот!“.

Грижата за ближния, помощта към страдащия е човешка и социална отговорност на всеки човек от народа, а жандармеристите са преди всичко служители на народа. Ние участваме активно във всяка кампания, посветена на милосърдието и подпомагането, а кръводаряването е онова, което трябва да стане приоритет не само за нас, но и за всеки християнин. Обикновено, когато помагаш на един човек, има известно очакване той да ти благодари по един или друг начин. Даряването на кръв е добро нещо, което правиш, без да очакваш благодарност, защото не познаваш този, на когото помагаш. И мисля, че това е най-красивата форма на помощ.“ – каза Сорин Деспина, говорител на жандармерията.

Доброволците от параклиса на Националната Катедрала ще присъстват на кръводаряването и ще се грижат за снабдяването с необходимата вода, чай, кафе и храна преди и след медицинския акт.

Източник: ziarullumina.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal