Разпространяващата московска пропаганда и фалшиви църковни новини – БТА, отново организира Среща на българските медии


Българската телеграфна агенция организира за 16-и път Световна среща на българските медии. Тазгодишното издание ще започне от 11 часа в Рилския манастир.

Темата „Медии и истина“ събира 27 журналисти от 17 държави, които правят български медии по света. Почти всички ще дойдат на живо в Рилския манастир в навечерието на празника на „Свети Иван Рилски“ на 19 октомври. Миналата година заради COVID-19 срещата не се състоя. Дискусиите по време на срещата ще се проведат в четири панела – „Вярата в медиите“, „Надеждата в медииите“, „Лъжата в медиите“ и „Изборът в медиите“.

Очаква се форумът да бъде открит от Симеон Сакскобурготски. На срещата ще присъстват служебните министри на външните работи – Светлан Стоев, и на образованието и науката – Николай Денков.

Неврокопският митрополит Серафим и епископ Евлогий, игумен на Рилския манастир, ще благословят началото на медийния форум.

Източник: bnr.bg

Важно е да се отбележи, че БТА е първенец по московска пропаганда и фалшиви църковни новини в българското уеб пространство. Doxologia Infonews много пъти писа за това. Вижте повече тук

Приветствие на Българския патриарх Неофит при откриването на шестнадесетата световна среща на българските медии в Рилската св. Обител

С отеческа обич и архипастирски благослов поздравяваме и приветстваме всички вас с откриването на този пореден ваш форум, който се утвърди през последните години като авторитетно и полезно събитие не само за вас и вашата работа, но и за цялото наше общество.

Ролята на медиите и тяхното присъствие в обществото са безспорно признати и трудът ви е високо отговорен, защото вие сте призвани да служите на истината и нищо не може да бъде по-важно за вас от това постоянно да поднасяте обективна и проверена информация. С особена сила това важи когато става дума за Църквата и нейната мисия. Църквата, която по своята същност и своето призвание е носител на най-важните истини за човека и света, която всеки ден възвестява и проповядва нашия Господ Иисус Христос, Който е „пътят и истината и животът“ (Иоан 14:6), винаги страда, когато за нея се говори и пише недобронамерено, а от това страда и целият наш обществен живот. Ето защо, за нас темата, избрана за мото на тазгодишната ваша среща – „Медии и истина“ – е особено подходяща, защото поставя по най-точен начин темата за призванието и служението на медиите.

Бъдете докрай верни на истината и нека тя винаги да бъде вашият избор, защото само истината е тази, която ни прави действително „свободни“ (Иоан 8:32) в нашия свят на объркани духовни ориентири и невярно подредени ценности. Отстоявайте истината с цената на всичко и Всеблагият Бог, Който е Бог „на истината“ (Пс. 30:6), Който проводи в нашия свят Своя Единороден Син, за да свидетелства „за истината“ (Йоан 18:37), Чийто Дух „е истина“ (1 Иоан 5:6) и Който очаква и от нас да ходим в истина, ще благославя вашия труд и вашите усилия навеки.

Божият мир, Неговата любов и велика милост да бъдат с всички нас!

На добър час!

Източник: bg-patriarshia.bg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal