Първа Божествена Литургия на новия Митрополит на Лангадас Платон | СНИМКИ

In other languages: EL


Днес на 10 октомври 2021, в трогателна атмосфера, в Свещения Храм на Свети Димитрий Солунски в Амбелокипи, след благословията на Архиепископа на Атина, беше отслужена Божествена Литургия, възглавена от новия Митрополит на Лангадас, Лити и Рендини г-н Платон в съслужение с Митрополита на Трики, Гардикион и Пили г-н Хрисостом.

Това е първата Божествена Литургия на Митрополит Платон, след избирането за Митрополит на Лангадас.

Важно е да се припомни, че изборът за първата Божествена Литургия на Митрополита на Платон не е случаен, тъй като той дълги години е бил предстоятел на този храм в Амбелокипи, Атина.

След края на Литургията, Митрополит Платон се срещна в енориашите, членовете на църковните съвети, отците от храма за да се сбогува с тях.

По време на своето слово, Митрополит Платон спомена няколко думи и за своя предшественик, Митрополит Йоан, с когото е бил свързан чрез искрено братство и приятелство.

Накрая, той благодари на Архиепископа на Атина Йероним II и на членовете на Йерархията на Еладската Църква за неговия избор и хиротония.

По време на Литургия той помена името на Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей, в чийто диоцез се намира неговата Митрополия, предадена само за административно управление на Еладската Църква.

Α' Θεία Λειτουργία νέου Μητροπολίτη Λαγκαδά

Източник: romfea.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal