Начало » Новини » Светът » Протосингелът на Митрополията на Ксанти си постави бустерна доза от ваксината на Pfizer-BioNTech

Протосингелът на Митрополията на Ксанти си постави бустерна доза от ваксината на Pfizer-BioNTech

In other languages: EL


Днес на 27 октомври 2021 г., в 15:30 ч., Протосингелът на Свещената Митрополия на Ксанти и Перитеорион Архимандрит Софрониос Гудзинис посети, след предварително записан час, посети Ваксинационния център на Главната болница на Ксанти за да се ваксинира с трета (бустерна) доза от ваксината на Pfizer-BioNTech.

На изхода на болницата Архимандрит Софрониос направи изявление за поощряване на ваксинацията както сред клириците, така и сред всички граждани.

„Както виждате не страдам от коронавирус. Днес по благодат Божия си поставих трета доза от ваксината на Pfizer-BioNTech.

По време на изпълнение на свещеническите, пастирските и административните ни задължения, ние свещениците непрекъснато общуваме с народа от нашия район.

Като християнин смятам, че е мой дълг да защитя първо своите ближни, с които общувам и на второ място и самия себе си. Поради тази причина още от първия момент подкрепих усилията на ваксинационния процес на практика.

В края на краищата, ползите на ваксината се появиха скоро и на местно равнище – фактът, че много ваксинирани наши ближни, макар и да са били заразени с вируса, преминаха болеста леко или без никакви симптоми.

Като Протосингел на Свещената Митрополия призовавам братята духовници ДА ДОЙДАТ И ДА СЕ ВАКСИНИРАТ, защото те са обществени личности и носят отговорност към своите енориаши и цялата местна общност“, заяви Негово Високопреподобие.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal