Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Румъния » Престави се в Господа Епископ Василе Сомешанул, бивш Викарий на Архиепископията на Вад, Фелеак и Клуж

Престави се в Господа Епископ Василе Сомешанул, бивш Викарий на Архиепископията на Вад, Фелеак и Клуж

In other languages: RO


На 8 октомври 2021 около обяд, на 72-годишна възраст се престави в Господа Епископ Василе Сомешанул, бивш Викарий на Архиепископията на Вад, Фелеак и Клуж в периода 1998-2019.

На 11 октомври от 9:00 ч. в Катедралата Успение Богородично в Клуж-Напока ще бъде отслужена Божествена Литургия, а от 12:00 ч. Изходно последование. След това ще се състои и погребението в криптата под олтара на храма.

Важно е да се отбележи, че ковчегът с тялото на новопреставилия се епископ вече се намира в Катедралата и там ще остане за поклонение до погребението.

Румънският Патриарх Даниил изрази съболезнованията си. „С голяма болка в душата си научих за успението на Епископ Василе, който беше мисионер и усърден архипастир и който защитаваше румънската православна духовност и традиции. Беше и човек на филантропията и социалната дейност.“ – написа Негово Блаженство.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal