Празникът на Свети Димитрий Басарбовски: Архиерейска Божествена Литургия от Русенския Митрополит Наум и Тивериополския Епископ Тихон | СНИМКИ


На 27 октомври 2021 г., когато св. ни Църква почита паметта на преп. Димитър Басарбовски, в манастирския храм на Басарбовската света обител беше отслужена архиерейска св. литургия от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и Негово Преосвещенство Тивериополски епископ Тихон.

На архиереите съслужиха: свещ. Атанас Запрянов, свещ. Недялко Димитров и дякон Симеон Николов.

За празничния ден до иконата с частица от св. мощи на преп. Димитър беше поставена за поклонение и ракла с ризата на светеца, подарена на митрополит Наум през 2019 г. от Румънския патриарх Даниил, както и ракла с ризата на св. Петка, подарена на митрополит Наум от Румънския патриарх Даниил през настоящата година.

В края на св. литургия митрополит Наум поздрави християните с празника, пожелавайки им Бог да ги благослови със здраве и успех в добрите дела, по молитвите на Басарбовския светител.

На богослужението молитвено присъстваха гости от страната и чужбина, а по-късно по традиция на всички беше раздаден рибен курбан за благословение.

Източник: facebook.com/RusenskiNAUM

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal