Правителството на РФ ще помогне за възраждането на института за болнични свещеници в Русия | VIDEO


Правителството е готово да съдейства за възраждането на института за болнични свещеници в Русия“ – заяви вицепремиерът Татяна Голикова.

Правителството на Русия е готово да окаже всякаква възможна подкрепа за тази работа“ – каза Голикова в сряда, приветствайки участниците в международната онлайн конференция, озаглавена „Духовна помощ от болничните свещеници (капелани) в медицинските институции: право, психология, организация“.

Тя добави, че тази конференция ще „послужи като една от важните стъпки към създаването на института за болничните свещеници в Русия“.

Според вицепремиера, Русия има богата история на взаимодействие и сътрудничество между лекари и духовници, тъй като от древни времена центровете на руските болници е имало храм, както и във всяко лечебно заведение – назначен свещеник.

За съжаление тази добра традиция е загубена. Но сега, благодарение на усилията на Министерството на здравеопазването на Русия, Синодалния отдел за благотворителност, и с подкрепата на Министерството на труда и социалната защита на Русия, се работи за възраждането на болнично служение“ – каза тя.

Вицепремиерът отбеляза и съдействието на Московската Патриаршия по време на пандемията, „когато посещенията на свещениците при болните допринесоха за благоприятното протичане на болестта и успешния резултат от лечението“.

Източник: diaconia.ru

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal