По инициатива на гръцкия министър на корабоплаването, ще бъде възстановен разрушения от земетресението Храм на Свети Николай в Ксерокампос | СНИМКИ

In other languages: EL


Днес на 13 октомври 2021 г., министърът на корабоплаването и островната политика на Гърция г-н Янис Плакиотакис посети засегнатите райони в област Ласити, които пострадаха от вчерашното земетресение с магнитуд 6,3 по скалата на Рихтер.

След инициатива на г-н Плакиотакис, корабособственикът и граждански управител на Света Гора г-н Атанасиос Мартинос се съгласи да поеме изцяло за своя сметка пълното възстановяване на историческия Храм на Свети Николай Чудотворец в Ксерокамбос, Сития, който беше напълно разрушен от вчерашното земетресение.

Крит през последните дни е подложен на изпитанието на Енцелада“, каза г-н Плакиотакис от Ксерокамбос. „Държавата, правителството, държавният механизъм още от първия момент са близо до засегнатите от земетресенията. Днес дойдохме тук, за да допринесем за лансирането на решения, но и да подкрепим местното самоуправление (Префектурата на Крит – Бел. прев.), жителите и бизнеса, които са засегнати от земетресението.

За щастие нямаше нито една жертва и както се вижда област Ласити, Сития, издържаха на силното земетресение. Искам да призова моите съграждани да следват инструкциите и нарежданията на гражданската защита както и да ги уверя, че подкрепата и помощта на държавата ще бъде както пълна, така и ефективна.

Тази сутрин разговарях с корабособственика г-н Атанасиос Мартинос, който прие моето предложение и заяви, че ще възстанови изцяло историческия Храм на Свети Николай в Ксерокампос, Сития. Искам да му благодаря за неговия принос. Много скоро Храмът на Свети Николай ще бъде готов за да посрещне отново вярващите и дори ще бъде още по-хубав отпреди“.

При огледа, г-н Плакиотакис беше придружен от местния архирей – Митрополитът на Йерапитни и Сития г-н Кирил, в чийто диоцез се намира разрушеният храм.

Източник: mykonosticker.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal