Поредна смъртоносна експлозия по време на молитва в афганистанска джамия | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: EN


Най-малко 32 души бяха убити и 45 други бяха ранени при експлозия в шиитска джамия в град Кандахар, Южен Афганистан. Това съобщава aljazeera.com.

Експлозията се е случила днес следобед по време на петъчна молитва в джамията Биби Фатима, най-голямата джамия за шиитите в града.

Говорителят на вътрешното министерство Кари Сайед Хости заяви в Twitter: „С тъга научаваме, че експлозия е станала в джамия на шиитското братство в първия квартал на град Кандахар, в която редица наши сънародници са били убити и ранени.

Специалните сили на талибаните пристигнаха в района, „за да определят естеството на инцидента и да изправят извършителите пред съда“, добави той.

Очевидец заяви пред агенция AFP, че е чул три взрива, един при главната врата на джамията, друг в южната част и трети, където вярващите се измиват.

Източници от болницата заявиха за Al Jazeera, че са наводнени с пациенти, и че въз основа на нарастващия брой хоспитализирани, те се опасяват и от голям брой жертви.

До момента никой не е поел отговорност за атаката. Снимки, публикувани от журналисти в социалните мрежи, показват много хора, очевидно мъртви или сериозно ранени на кървавия под в джамията.

Инцидентът идва седмица след като десетки хора бяха убити, а над 100 други бяха ранени при подобна експлозия в джамия в Кундуз.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal