Пловдивският пророк Николай Севастиянов каза, че няма български воин, който да е безбожник, защото ако е безбожник, нямало да се посвети на подвига на себежертвата

Нови странни учения, нямащи нищо общо с Православната Църква и православната теология, неясни по произход, нехарактерни за православен епископ, разпространи днес Пловдивският Митрополит Николай, който е известен с това, че изразява себе си като провидение на Божията и човешката воля, и с това че пише собствена теология според своите лични (а не православни църковни) разбирания за Бога и Църквата, пречупвани през призмата на Русия, лукса и мафиотството.


„Нашата Българска православна църква не е преставала и няма да престане да отправя молитвите си към Бога за небесна закрила за всички, но особено за онези воини, които живеят и служат в риск и себежертва“. С тези думи Пловдивският митрополит Николай се обърна към всички военнослужещи и гости на тържественото честване на Деня на парашутиста в града под тепетата.

Според да бъде някой парашутист е божествено призвание. Сигурен съм, че всички вие, които сте се посветили на този подвиг, мислите по същия начин. Съвсем не е достатъчно човек да има един парашут. Преди всичко, за да полети не му трябва само парашут, а да полети с духа си, да се издига над земното и преходното, да се стреми към небесата. Небеса означава място, където няма бесове. Парашутитстът лети на крилете на вярата. И друг път съм казвал, не е възможно и няма български воин, който да е безбожник, атеист. Защото, ако е безбожник, е невъзможно да се посвети на подвига на себежертвата. Безбожникът не вярва във вечнстта. Убеден съм, че българският парашутист вярва в Бога и обича отечеството си“, каза митрополит Николай в словото си по повод празника.

„Радвам се, че днес присъствам на този празник, когато млади хора, напълно осъзнали своето божествено призвание, се заклеха. Тази изява показва, че тези млади хора са почувствали божественото призвание – да се посветят на отечеството. Няма любов по голяма от тази да положиш себе си за ближния. Пожелавам сили, здраве, живот, бодрост и смелост на всички, които днес обещаха да служат на отечеството. Казвам смелост, защото е много страшно да летиш с парашут. Обаче ние знаем от Библията – във вярата и любовта към Бог и отечеството страх няма“, посочи владиката.

Дядо Николай се обърна и към генерал-майор Явор Матеев с думите:
„Искрено съм ви признателен, че проявявате толкова усърдие и неуморен труд, за да подготвите тази огромна войска. И успявате. Бог ви помага да носите тежкия кръст на отговорността. Вие въоръжавате тази войска с най-силното оръжие – вярата в Бога и любовта към отечеството. Молим се за вас. Църквата най-добре съзнава цената на вашата битка. Ние бдим, за да запазим духовното пространство на България, както вие бдите, за да пазите отечеството от видимите врагове“.

Митрополит Николай отслужи благодарствен молебен и заупокойна молитва за празника. Той благослови и поръси със светена вода военнослужещите.

Източник: marica.bg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal