Начало » Новини » България » ПАРАДОКСАЛНО: Свещеник от Сливенска Митрополия заяви, че не обича хората, защото това граничило с либерализъм

ПАРАДОКСАЛНО: Свещеник от Сливенска Митрополия заяви, че не обича хората, защото това граничило с либерализъм


Поредно възмутително изказване направи скандалният свещеник от Сливенска Митрополия Михаил Тенев Михалев, известен със своите проклятия, хули и агресия срещу патриарси, епископи, хомосексуалисти, демократи, европейци и т.н. Може да се запознаете с личността на Михаил – тук.

По-конкретно, в християно-талибанската фейсбук група Задругата, клирикът е написал: „да обичаш ближния си е синоним на либерал..То аз не обичам никой!“ Изказването е написано на 11 октомври 2021 в 11:30 ч.

От Doxologia Infonews призоваваме Сливенския Митрополит Йоаникий да разгледа поведението на този клирик, да се разграничи от неговия антихристиянски коментар и да му наложи канонично наказание, каквото се полага за свещеници, които обиждат, кълнат, ругаят, заплашват, и които се държат по начин, противоположен на техния духовен сан. Няма да улесняваме Сливенския Митрополит Йоаникий, като му изреждаме поредицата от нарушения на Свещени Канони, разпоредби от Устава на БПЦ и закони на Република България от страна на този клирик.

Каним отец Михаил да напусне клира на Православната Църква, тъй като за съжаление неговите постоянни християно-джихадистки изказвания от няколко години насам, състоящи се в агресия, кълнене, хулене на патриарси и епископи, богохулстване, разпространяване на московски и християно-джихадистки ереси, станаха причина за отблъскването на много хора от Църквата. Такива безбожници нямат право да бъдат свещеници, тъй като възпрепятстват Църквата да изпълнява своята свещена евангелска мисия на изцеление и спасение в света.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal