Папа Франциск изпраща 50 000 евро в помощ на засегнатите от пожарите в Гърция наши братя и сестри

Наводненията в Южен Судан и пожарите в Гърция: това лято, двете страни бяха силно засегнати от природни бедствия с опустошителни последици за населението.


„След силните дъждове и опустошителните наводнения, които засегнаха Южен Судан през август миналата година, причинявайки над 12 000 разселени лица, с около 6000 къщи повредени или разрушени и големи материални щети“, папата, чрез хуманитарния отдел на Службата за цялостно човешко развитие, реши да изпрати 75 хиляди долара като принос за спешни дейности и програми в подкрепа на населението в тежко засегнатата епархия Малакал“, се чете в комюнике на ватиканската служба.

„Светият Отец – информира още ватиканската служба – е разпоредил изпращането на първоначален принос от 50 хиляди евро в подкрепа на населението в Гърция, която още през август тази бе сериозно засегната от пожари, които избухнаха на остров Евия, на полуостров Атика и в Пелопонес, унищожавайки над 100 000 хектара земя, ниви и култури. Тази сума ще бъде предназначена за дейностите на благотворителната организация в региона Каритас Гърция“.

„Изпратеният материален принос – завършва комюникето на ватиканската служба – е израз на духовната близост и бащинско насърчение на папа Франциск към хората и засегнатите територии. Те са придружени от молитвата на папата и са част от помощта за която се мобилизира цялата Католическа църква и включва многобройни благотворителни организации”

Източник: vaticannews.va

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal