Онуфрий-Березовската Църква обвини Православната Църква на Украйна в насилие срещу деца

In other languages: UA


Руското присъствие в Украйна с поредица от клевети срещу вярващите от Православната Църква на Украйна.

Онуфрий-Березовската Църква обвини ПЦУ в насилие срещу деца.

В интервю за pravoslavie.ru, Руският Епископ в Украйна Виктор Коцаба говори за „враждебни действия“ срещу РПЦвУ.

Както и преди, има открити враждебни действия срещу Руската Църква в Украйна. Те включват намесата на държавните служители в църковните дела, тормоза в медиите и произвола на местните власти. А най-очевидният пример за тази враждебност е завземането на храмове от поддръжници на ПЦУ. Тези изземвания са придружени от заплахи и побой над вярващи и свещеници.“ – казва Виктор.

Той също така твърди за „тормоз и насилие“ срещу деца.

Някои поддръжници на ПЦУ, наричащи себе си християни, тормозят децата, понякога дори прибягват към откровено насилие“ – каза руският хулител.

Припомняме, че по-рано Виктор Коцаба си позволи да заплаши украинските власти с „край на политическата им кариера“ заради подкрепата им за ПЦУ.

Doxologia Infonews смята, че е крайно време украинските власти да извърлят руското присъствие от Украйна, да закрият Руската Църква в Украйна, да ѝ забранят да съществува и да осъществява своята антиканонична църковна дейност на украинска територия, а Вселенският Патриарх Вартоломей да наложи схизма на Московската Патриаршия, която отдавна вече не е част от Православната Църква поради своите антихристиянски, антиканонични, антихуманни, незаконни и аморални действия. Православните християни не желаят в редиците на Православната Църква да фигурират подобни безбожници, които хулят Майката Църква, проповядват лъжеучения и непрекъснато внасят смут и разделение.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal