Начало » Новини » България » Нова фейсбук група разпространява християно-талибанските изказвания на Митрополита на Морфу Неофит

Нова фейсбук група разпространява християно-талибанските изказвания на Митрополита на Морфу Неофит


Нова българска група с християно-талибанска насоченост се върти във фейсбук пространството, сигнализираха за Doxologia Infonews православни експерти, редовно пребиваващи във виртуалния църковен живот.

Групата е озаглавена „Митрополит Неофитос на Морфу (Кипър)“ (facebook.com/groups/495960098519582) и се администрира от анонимен акаунт с име „Ира Михайлова“.

След бързо прелистване на списъка с членове, експертите са забелязали освен прочути в България християно-талибани, но и имена на много български духовници, един от които – високопоставен – Агатополския Епископ Иеротей.

Топ християно-талибанката Василианна Ахмед Мерхеб също членува в групата.

Във въпросната група се разпространяват изказвания на Митрополита на Морфу Неофит срещу коронавирусната пандемия, ваксините, маските, Европейския съюз, баркодовете, 5G мрежата и т.н.

Важно е да се отбележи, че Свещеният Синод на Кипърската Църква и лично Архиепископът на Кипър Хрисостом II многократно са правили забележки на Митрополита на Морфу Неофит, и са му забранявали да разпространява конспиративни теории, антиваксърска идеология и различни антихристиянски учения, които той ги представя като част от Учението на Църквата.

Както експертите, така и ние от Doxologia Infonews призоваваме всички да напуснат тази група и да я докладват на Фейсбук като „омразна реч“ и „фалшива информация“.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal