Николай Севастиянов получи отличие от Симеон Сакскобургготски. Поводът – неясен, но предполагаем | СНИМКИ


На 19 октомври 2021, по време на Божествената Литургия, отслужена от Пловдивския Митрополит Николай в параклиса на двореца „Врана“, Симеон Сакскобургготски награди Николай с „Великия кръст на династичния орден „Св. Александър“.

Поводът за това награждаване донякъде остава неясен.

Според сайта на Пловдивска Митрополия, Сакскобургготски се е обърнал към Николай така: „Ваше Високопреосвещенство, от все сърце държа да изкажа дълбоката си признателност лично към вас и към цялата Пловдивска епархия за щедрата подкрепа и помощ, благодарение на която днес можете да служите в този параклис.“

Не става ясно каква помощ и подкрепа е оказал Николай, че да го има въпросният параклис в двореца „Врана“, но може да се предполага, като имаме предвид делата и поведението на Пловдивския Митрополит, който е в изключително близки отношения с български и руски олигарси, престъпници, мутри, масони, политици и пр.

Митрополит Николай е известен не само сред българското общество, но и сред други поместни църкви, че упражнява влияние върху различни хора (вкл. върху митрополити и политици), заплашва, шантажира с компромати, подкупва, и така чрез поне един от своите способи, той постига целите си. Цели, присъщи на човек, страдащ освен от жажда за внимание, лукс и отмъщение, но и от някакво психическо заболяване. Цели, неприсъщи за един здрав ум.

И след като няма ясно обявена причина за награждаването на Севастиянов от Сакскобургготски, ние можем сами да предположим и да си извадим изводите, имайки предвид личността и действията както на пловдивския безбожник Митрополит Николай, така и на съсипалия българската държава Симеон Сакскобургготски.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal