Начало » Новини » Мнения » Московският Патриарх реже клона, който свързва Московската Патриаршия с Православната Църква

Московският Патриарх реже клона, който свързва Московската Патриаршия с Православната Църква

In other languages: EL – GEO 


Поредната карикатура с религиозно съдържание се появи в славянското църковно пространство. Създателят ѝ към този момент е неизвестен, но съдържанието на карикатурата отговаря на релностите в Русия с оглед действията на намиращата се в еклисиологична ерес Московска Патриаршия.

На този колаж, анонимният карикатурист се е опитал да обрисува нагледно текущото състояние на Руската Църква. На нея Москвският Патриарх Кирил Гундяев е изобразен как се опитва да се отрече от православното учение и да се отдели от Православната Църква, ставайки по този начин учредител на едно отделно религиозно движение с подкрепата на Кремъл.

Дори в последните месеци самите руснаци започнаха да си задават въпроса дали са част от Православието, след като Московският Патриарх прекъсна общението си с Майката Църква Вселенската Патриаршия, от която са поличили своята благодат, апостолско приемство и рождение.

По всичко личи, че немалка част от руснаците не са съгласни с действията на Московската Патриаршия и Кремъл по отношение на Украйна и Майката Църква, тъй като това доведе до сериозно влошаване на отношенията в Православната Църква, след противоканоничните и агресивни действия на Кирил Гундяев и Иларион Алфеев в Украйна и спрямо личността на Вселенския Патриарх.

Не само това, повечето руснаци изобщо не спазват т.нар. забрана, наложена от Кирил Гундяев и Иларион Алфеев да не посещават и да не присъстват на богослужения в храмове на Вселенската Патриаршия, Александрийската Патриаршия, Кипърската Църква и Еладската Църква, които признаха Томоса за автокефалия на православната Църква на Украйна.

Московската Патриаршия е тръгнала стремглаво към отпадане от Православната Църква, което личи дори и от колажа на неизвестния карикатурист.

Благодарение на предоставянето на Томоса за автокефалия на Православната Църква на Украйна от страна на Вселенския Патриарх, излязоха наяве всички гнойни образувания, които са съществували в Православната Църква. Така се саморазобличиха архиереи, клирици и вярващи, които всъщност са имали еретически и схизматичен мироглед и виждания. Това е начинът Православната Църква да се изчисти от тези гнойни образувания, излизайки наяве и публично да бъдат разобличени…

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal