Митрополията на Кидония изпрати помощи за пострадалите от земетресението в Аркалохори | СНИМКИ

In other languages: EL


Камиончето на любовта на Митрополита на Кидония Дамаскин този път пристигна в пострадалата от земетресението на 27 септември 2021 Митрополия на Аркалохори

Високопреосвещеният Митрополит на Кидония и Апокоронос г-н Дамаскин, придружаван от Високопреподобния Архимандрит на Вселенския Престол г-н Амфилохиос Папаянакис, зам-игумен на Патриаршеския и Ставропигиален Монастир на Света Троица Джангаролон пристигнаха в Културния център на Митрополията на Аркалохори, където предадоха стоки от първа необходимост, храни, канцеларски материали (ученически пособия) и дрехи за пострадалите от земетресението хора от района на Аркалохори.

Вторият пикап беше управляван от Архимандрит Амфилохиос Папаянакис, който също беше препълнен със стоки от първа необходимост, храни и дрехи, предоставени от енорията на Свети Нектарий Егински от Ханя.

Тези помощи са предоставени от Главната благотворителна служба на Митрополията на Кидония.

В центъра бяха посрещнати от Високопреосвещения Митрополит на Аркалохори, Кастели и Вианос г-н Андрей, който благодари сърдечно на Митрополит Дамаскин за тази благословена мисия на любовта и съпричастността.

Прави впечатление, че Митрополитът на Кидония Дамаскин не за първи път управлява малкия камион на Митрополията, винаги натоварен с различен вид стоки и продукти за пострадалите от различни бедствия и явления хора. Този път камиончето на любовта е предназначено за пострадалите от земетресението в Крит, което удари острова с магнитут от 5,8 по скалата на Рихтер на 27 септември 2021 г.

Един дстоен архиерей за подражание, който винаги е до страдащите, не на думи, а буквално.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal