Митрополит Епифаний разказа как Патриарх Вартоломей се е въодушевил от посещението си в Украйна | VIDEO

In other languages: UA


В интервю за DetectorUA, Киевският Митрополит Епифаний заяви, че посещението на Вселенския Патриарх Вартоломей в Украйна през август е било доста успешно.

Той отбеляза, че реакцията на Москва е лакмус за успех.

„Ако това посещение не беше успешно, нямаше да има такава бурна реакция от Руската Православна Църква и Руската Църква в Украйна. Те, разбира се, се опитаха да провалят посещението, направиха какво ли не, за да го предотвратят, но Патриарх Вартоломей прие моята покана и поканата на президента, въпреки факта, че той също беше подложен на определен натиск от различни хора.“ – каза Негово Блаженство.

Освен това, Митрополит Епифаний разказа как Патриарх Вартоломей се е въодушевил от посещението си в Киев.

„Когато с Патриарх Вартоломей се качихме в колата след тържествените събития на площад Независимост, след парада в Деня на независимостта, патриархът беше толкова въодушевен. Той каза: „Украйна е непобедима! Много са ми разказвали. Може да чуя сто пъти, но да видя само веднъж.“ И той видя със собствените си очи, беше убеден, очарован. Патриархът каза, че Православната Църква на Украйна е, и ще бъде! Въпреки противопоставянето на другите.“ – заяви Митрополит Епифаний.

Източник: religionpravda.com.ua

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal