Митрополитът на Швеция Клеопа планира четвърто пастирско посещение в Исландия през декември 2021

In other languages: EL – EN


Четвърто пастирско посещение на Митрополита на Швеция и на цяла Скандинация Клеопа в Исландия в периода 3 – 6 декември 2021 г.

Уважаеми членове и приятели на Свещената Митрополия на Швеция в Исландия,

В контекста на интереса и на пастирската грижа за паството на Константинополската Майка Църква в скандинавските земи се съобщава, че Негово Високопреосвещенство Митрополитът Швеция и на цяла Скандинавия г-н Клеопа, придружен от Високопреподобния Архимандрит Александрос Лукатос, предстоятел на Митрополитския Храм Благовещение Богородично в Осло (Норвегия), ще посетят Исландия и нейната столица Рейкявик от петък, 3 декември до понеделник, 6 декември 2021 г.

В неделя, 5 декември 2021 г. от 10:00 ч. Негово Високопреосвещенство ще възглави Архиерейската Божествена Литургия, която ще бъде отслужена в Параклиса на Университета в Рейкявик, намиращ се на ул. Саемундаргата 2, 102 Рейкявик.

Митрополит Клеопа ще посети за четвърти път най-северната част на Европа и на своята Епархия, където ще има срещи с държавни и църковни представители, както и с членовете на гръцката общност и Гръцката асоциация на Исландия.

Пастирското посещение на Негово Високопреосвещенство идва като продължение на Патриаршеското посещение на Негово Светейшество Вселенския Патриарх Вартоломей през октомври 2017 г. и на създаването на енорията на Свети Апостол Вартоломей в Рейкявик през април 2019 г.

За повече информация, моля, свържете се с офисите на Митрополията на +46 73 542 9745 или чрез имейл на адрес: metropolisofsweden@gmail.com

Източник:  Ἱερὰ Μητρόπολις Σουηδίας καὶ πᾶσης Σκανδιναυϊας | Grekisk-Ortodoxa Metropolitdömet av Sverige och Skandinavien | Greek Orthodox Metropolis of Sweden and All Scandinavia

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal