Начало » Новини » Светът » Митрополитът на Мани Хрисостом III е хоспитализан с коронавирус

Митрополитът на Мани Хрисостом III е хоспитализан с коронавирус

In other languages: EL


По информация на exapsalmos.gr , Високопреосвещеният Митрополит на Гитио, Итило и на цяла Мани г-н Хрисостом е приет в Главната болница на Атина „Евангелизмос“ в тежка форма на коронавирус Covid-19. Очаква се да бъде интубиран, тъй като състоянието е изключително тежко.

Съобщава се също, че Митрополит Хрисостом е един от 8-те архиереи от Еладската Църква от общо 120, които все още не са ваксинирани. Вследствие на което състоянието му е тежко.

Важно е да се отбележи, че Митрополитът на Мани никога не се е изказвал против ваксините и процеса на ваксинация. Дори напротив той винаги призоваваше за стриктното спазване на всички епидемиологични мерки. Не е известна причината защо не се е ваксинирал.

Митрополит Хрисостом Папатанасиу е на 71-годишна възраст. Роден е на 10 февруари 1950 г. в Агиа Парасквеви, Атика. Той е юрист, богослов, доктор по канонично и църковно право, както и епископ на Еладската Църква.

Завършил е своите висши образования и докторантури в Каподистрийския университет на Атина, Сорбоната в Париж, Женевския университет.

Ръкоположен е за дякон на 20 февруари 2000 г. и за презвитер с архимандритска офикия на 28 май същата година от блаженопочившия Архиепископ на Атина Христодул.

Оттогава до избора за му за Митрополит, той беше редовен свещенопроповедник в Митрополитския Храм Благовещение Богородично и главен свещенопроповедник на Атинската Архиепископия. През 2018 г. беше ръкоположен в епископски сан от Архиепископа на Атина Йероним II след избора му за Митрополит на Мани.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal