Митрополитът на Мани Хрисостом III е хоспитализан с коронавирус

In other languages: EL


По информация на exapsalmos.gr , Високопреосвещеният Митрополит на Гитио, Итило и на цяла Мани г-н Хрисостом е приет в Главната болница на Атина „Евангелизмос“ в тежка форма на коронавирус Covid-19. Очаква се да бъде интубиран, тъй като състоянието е изключително тежко.

Съобщава се също, че Митрополит Хрисостом е един от 8-те архиереи от Еладската Църква от общо 120, които все още не са ваксинирани. Вследствие на което състоянието му е тежко.

Важно е да се отбележи, че Митрополитът на Мани никога не се е изказвал против ваксините и процеса на ваксинация. Дори напротив той винаги призоваваше за стриктното спазване на всички епидемиологични мерки. Не е известна причината защо не се е ваксинирал.

Митрополит Хрисостом Папатанасиу е на 71-годишна възраст. Роден е на 10 февруари 1950 г. в Агиа Парасквеви, Атика. Той е юрист, богослов, доктор по канонично и църковно право, както и епископ на Еладската Църква.

Завършил е своите висши образования и докторантури в Каподистрийския университет на Атина, Сорбоната в Париж, Женевския университет.

Ръкоположен е за дякон на 20 февруари 2000 г. и за презвитер с архимандритска офикия на 28 май същата година от блаженопочившия Архиепископ на Атина Христодул.

Оттогава до избора за му за Митрополит, той беше редовен свещенопроповедник в Митрополитския Храм Благовещение Богородично и главен свещенопроповедник на Атинската Архиепископия. През 2018 г. беше ръкоположен в епископски сан от Архиепископа на Атина Йероним II след избора му за Митрополит на Мани.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal