Митрополитът на Мандиния Александър освети ново крило в Църковния старчески дом Деказио в Триполи | СНИМКИ

In other languages: EL


В събота на 2 октомври 2021 официално беше открито новото крило на втория етаж на Църковния старечески дом Деказио в град Триполи, Гърция.

Първоначално в 12:00 ч. в Свещения Храм на Свети Николай на Старческия дом, беше отслужен Трисагий за упокоение на душата на великия дарител на това дело, вечнопаметният Георгиос Карказис от председателя на Фондацията, което стопанисва дома – Високопреосвещеният Митрополит на Мандиния и Кинурия г-н Александър в присъствието на съпругата и изпълнителя на завещанието на дарителя г-жа Елени Каркази.

След това всички заедно посетиха сградата на дома, за да бъде извършено чинопоследованието по освещаване на новото крило.

Митрополит Александър произнесе кратко слово относно човеколюбивото дело на дарителя и благодари на неговата съпруга за приноса на нейния покоен съпруг за Христовата Църква.

На освещаването присъстваха префектът на Пелопонес г-н Панайотис Никас, кметът на Триполи г-н Костас Дзиумис, политици, обществени, представители на пожарната, полицията и военните, както и много обитатели на дома и гости.

Източник: arcadiaspot.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal