Митрополитът на Имврос Кирил и Евменийският Епископ Ириней са на посещение в Митрополията на Аркалохори | СНИМКИ

In other languages: EL


От 9 октомври 2021 г. Високопреосвещеният Митрополит на Имврос и Тенедос г-н Кирил, придружен от Преосвещения Евменийски Епископ г-н Ириней, Игумен на Патриаршеския и Ставропигиален Монастир Богородица на Ангелите в Гувернето, е на посещение в Митрополията на Аркалохори, Кастели и Вианос на о-в Крит.

Високопреосвещеният Митрополит на Аркалохори г-н Андрей посрещна високопоставените гости в Културния център на Свещената Митрополия, където ги разведе из помещенията и кабинетите.

След това всички заедно посетиха Митрополитския Храм на Свети Андрей, Архиепископ Критски, където се поклониха на неговите свещени мощи. Оттам, Митрополит Андрей и неговите гости посетиха кметството на Миноас Педиада, в чийто район имаше най-много материални щети от силното земетресение с магнитут 5,8 по Рихтер, което удари района около Аркалохори на 27 септември т.г.

Гостите бяха посрещнати от кмета Манолис Франгакис. След края на срещата, кметът, Митрополитът на Аркалохори и гостите отидоха в изложбения център, където са разположени временни жилищни постройки с пострадалите от земетресението хора. Митрополитът на Имврос Кирил участва в приготвянето на храната за пострадалите от земетресението хора.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal