In other languages: EL – EN 


Икуменическа среща се проведе в резиденцията на Епископа на Арменската Църква в Лондон г-н Йоаким Манукян, по любезната покана на същия.

Свещената Архиепископия на Тиатира и Великобритания беше представена от Преосвещения Мелитински Епископ Максим, който предаде поздравленията на Високопреосвещения Архиепископ на Тиатира г-н Никита. Епископ максим беше придружаван от Протосинсела на Свещената Архиепископия – Архимандрит Никодимос Анагностопулос.

Сред участниците в срещата бяха Архиепископът на Коптската Църква в Англия г-н Анба Ангелос, Епископът на Кенсингтън г-н Греъм Томлин (Англиканска Църква), Епископ Мар Аврахам Юкханис от Асирийската Църква на Изтока в Западна Европа и посланикът на Армения в Лондон г-н Варужан Нерсесян, който повдигна въпроса за разрушаването на историческите храмове и монастири в района на Армения.

Имаше конструктивна дискусия относно защитата на християните във Великобритания и по света. Мелитинският Епископ Максим повдигна въпроса за липсата на комуникация относно правата на християните, но също така и за преследването на християнските общности в Близкия Изток и Западна Африка.

Последва официален обяд, а следващата среща беше насрочена за март следващата година.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal