Начало » Други изповедания и религии » Инославни изповедания » Несториански църкви » Асирийска Източна Църква » Мелитинският Епископ Максим участва в икуменическа среща на християнските епископи в Лондон

In other languages: EL – EN 


Икуменическа среща се проведе в резиденцията на Епископа на Арменската Църква в Лондон г-н Йоаким Манукян, по любезната покана на същия.

Свещената Архиепископия на Тиатира и Великобритания беше представена от Преосвещения Мелитински Епископ Максим, който предаде поздравленията на Високопреосвещения Архиепископ на Тиатира г-н Никита. Епископ максим беше придружаван от Протосинсела на Свещената Архиепископия – Архимандрит Никодимос Анагностопулос.

Сред участниците в срещата бяха Архиепископът на Коптската Църква в Англия г-н Анба Ангелос, Епископът на Кенсингтън г-н Греъм Томлин (Англиканска Църква), Епископ Мар Аврахам Юкханис от Асирийската Църква на Изтока в Западна Европа и посланикът на Армения в Лондон г-н Варужан Нерсесян, който повдигна въпроса за разрушаването на историческите храмове и монастири в района на Армения.

Имаше конструктивна дискусия относно защитата на християните във Великобритания и по света. Мелитинският Епископ Максим повдигна въпроса за липсата на комуникация относно правата на християните, но също така и за преследването на християнските общности в Близкия Изток и Западна Африка.

Последва официален обяд, а следващата среща беше насрочена за март следващата година.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal