Начало » Новини » Светът » Лидерите на църквите на Йерусалим бяха домакини на вечеря за консулите в Светия град | СНИМКИ

Лидерите на църквите на Йерусалим бяха домакини на вечеря за консулите в Светия град | СНИМКИ

In other languages: EL


На 26 октомври 2021 лидерите на църквите на Йерусалим бяха домакини на вечеря в ресторанта на Англиканската Църква в Нов Източен Йерусалим.

Вечерята беше инициирана и предложена от генералния консул на Гърция в Йерусалим Евангелос Влиорас.

Почетни гости бяха консулите на Гърция, Франция, Великобритания, Испания, Италия, Белгия, Швеция, Турция и Ватикана в Йерусалим.

В обръщението си към присъстващите по време на вечерята, Йерусалимският Патриарх Теофил III каза между другото следното:

„Мисията на църквите в Светата земя е много специфична. Ние имаме пастирска отговорност за християните, които живеят тук, и морално задължение да подкрепяме и поддържаме християнското население, така че християните да останат в Светата земя. Също така наш дълг е да гарантираме опазването на християнския характер на Йерусалим и Светата земя, тъй като Светата земя, ако бъде лишена от своето християнско население, тя би загубила целостта си. Ние имаме допълнителна отговорност да посрещаме и да служим на хилядите поклонници, които в нормални времена от цял свят прииждат в Светия град Йерусалим и Светата земя; много от тях от страните, които представлявате.“

Източник: jerusalem-patriarchate.info

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal